طريقه عمل بيتزا الفراخ
نقدم:
🍕 بيتزا الفراخ الطرية… بطعمها الخرافي!
🍕 بيتزا بالسجق واللحمة المفرومة
🍕 بيتزا السجق فقط
بيتزا الفراخ من الأطباق الشهية ، حيث يفضل تناولها الكثير
من الناس وهناك محلات كثير ومطاعم للبيتزا، لكن
مافيش احسن من عمايل ايديك ؛ طريقه مضمونه
مكونات انتي عملها بيديكي امام عينيكي، والانواع
والوصفات كثير
نحن في هذا المقال سنقدم اكثر من وصفه تابع
🍕 بيتزا الفراخ الطرية… بطعمها الخرافي!
المكونات:
🧄 للعجينة:
1 كيلو دقيق أبيض ناعم
كيس لبن بودرة (نيدو أو أي نوع تفضليه)
كوب زبادي بلدي أو يوناني
لكل كوب دقيق: معلقة كبيرة من الزيت (يعني 4 أو 5 معالق)
رشة ملح بسيطة
معلقة صغيرة سكر
معلقة ونص خميرة فورية
مياه دافئة للعجن (بالتدريج)
🧀 للحشوة:
صوص بيتزا جاهز أو محضر منزلي (هنشرح تحت)
بصلة متوسطة مقطعة شرائح رفيعة
كوب فلفل ألوان مشكل مقطع
نصف كوب زيتون أسود أو أخضر (حسب الرغبة)
1/2 ملعقة صغيرة فلفل أسود
1/2 ملعقة صغيرة بابريكا
صدور فراخ مخلية ومقطعة مكعبات صغيرة (حوالي 300 جرام)
جبنة موتزاريلا مبشورة (حوالي 200 جرام أو أكتر حسب ذوقك)
جبنة شيدر مبشورة لو حبيتي تزوّدي
🍳 طريقة التحضير:
1. تحضير العجينة:
في وعاء كبير، اخلطي الدقيق + لبن البودرة + الملح + السكر + الخميرة.
أضيفي الزبادي والزيت وابدئي بالعجن بالمياه الدافئة تدريجيًا.
اعجني العجينة حوالي 10 دقايق لحد ما تبقى طرية وناعمة، ماتلزقش.
غطيها بفوطة قطن، وسيبيها تخمر حوالي ساعة لحد ما يتضاعف حجمها.
2. تحضير الفراخ:
شوحي البصل في شوية زيت، ولما يذبل أضيفي الفراخ والبهارات (فلفل أسود + بابريكا + رشة ملح).
قلبيهم لحد ما الفراخ تستوي وتاخد لون حلو.
3. تحضير الصوص (لو هتعمليه في البيت):
حبة طماطم مبشورة + معلقة صغيرة ثوم مفروم + رشة ملح + زيت زيتون + رشة سكر + زعتر.
شوحيهم على النار 5 دقايق لحد ما يتسبكوا ويبقى الصوص جاهز.
4. التجهيز:
اقسمي العجينة كرتين وافردي كل واحدة في صينية مدهونة زيت.
سيبي العجينة ترتاح 5 دقايق، ثم ادهنيها بطبقة من الصوص.
وزعي فوقها الفراخ المشوحة + الفلفل + الزيتون + البصل.
رشي الجبنة (موتزاريلا + شيدر) بكمية حلوة.
5. الخبز:
سخني الفرن مسبقًا على 220 درجة مئوية.
دخّلي البيتزا في الرف الأوسط لمدة 10-12 دقيقة.
شغّلي الشواية آخر دقيقتين لو حبيتي الوجه يتحمّر.
✨ التقديم:
طلّعي البيتزا من الفرن، قطّعيها سخنة وهي بتشد الجبنة، وقدّميها مع صوص ثوم أو كاتشب، وممكن عصير لمون فريش.
وده كان طبق النهاردة…
بيتزا الفراخ اللي هتاخدك لمزاج تاني خالص،
من الفرن للقلب، على طول ❤️
رايحه فين لسه يمكن تعجبك البيتزا الجايه
🍕 بيتزا بالسجق واللحمة المفرومة – الطعم الشرقي اللي مايتفوتش
المكونات:
🧄 للعجينة:
1 كيلو دقيق أبيض
كيس لبن بودرة
كوب زبادي
4–5 ملاعق زيت
معلقة صغيرة سكر
معلقة ونص خميرة فورية
رشة ملح
مياه دافئة للعجن
🍖 للحشو:
250 جم سجق بلدي مقطع شرائح
250 جم لحمة مفرومة معصّجة (هنشرح تحت)
بصلة متوسطة مفرومة
نصف كوب فلفل ألوان أو أخضر
2 فص ثوم مفروم
زيتون أسود حسب الرغبة
فلفل أسود + بابريكا + رشة كمون
صوص بيتزا
جبنة موزاريلا + رشة شيدر لو بتحب
🍳 طريقة التحضير:
1. العجينة:
نخلط الدقيق مع اللبن البودرة، الملح، السكر، الخميرة.
نضيف الزبادي والزيت، ونعجن بالمياه تدريجيًا.
نسيبها تختمر حوالي ساعة لحد ما تنتفخ وتبقى طرية جدًا.
2. اللحمة المفرومة:
في طاسة، شوية زيت + بصلة مفرومة + الثوم.
نضيف اللحمة والبهارات ونشوح لحد ما تستوي.
نسيبها تبرد قبل الحشو.
3. السجق:
في نفس الطاسة، شوحي السجق مع نقطة زيت لو حبيتي، وشوية فلفل ألوان، ورشة بهارات بسيطة.
4. تجهيز البيتزا:
افردي العجينة في صواني.
ادهني بطبقة صوص بيتزا.
وزعي اللحمة المفرومة والسجق، وكل ما تحبيه من فلفل وزيتون.
رشّي الجبنة من فوق بسخاء 😎
5. الخبز:
فرن سخن على 220 مئوية.
خبزي البيتزا من 10 لـ 12 دقيقة.
لمسة شواية آخر دقيقتين تديك لون دهبي خرافي.
🍕 بيتزا السجق فقط – متعة بسيطة وسريعة
كل اللي هنغيره:
استخدمي فقط السجق + فلفل ألوان + شوية بصل + زيتون (لو بتحبيه).
نفس طريقة العجينة والصوص، ونفس خطوات التحمير.
ممكن تعملي حجم صغير لكل واحدة كأنها “ميني بيتزا سجق”.
✨ التقديم:
قدّميها سخنة، مع بيبسي ساقع أو شاي كرك، أو حتى عصير ليمون بالنعناع.
البيتزا دي مش بس وجبة،
دي مزاج، وحكاية، وجوع حقيقي بيتعالج بجد!
ختام :
جرب الوصفات دي وشاركنا رأيك في التعليقات
وشارك المقال مع اصدقائك تابع المدونه لوصفات وافكار جديده كل يوم
No comments:
Post a Comment