طريقه عمل بيتزا بالجمبري الاستاكوزا
نقدم
بيتزا بالجمبري
بيتزا بالاستاكوزا
بيتزا بالاستاكوزا
بيتزا بالجمبري وبيتزا الاستاكوزا مش للأكل بس… دي سمفونيه عزف حلوة
علي انغام البحر , ماتنفعش غير لما تكون مستنشق عبير الشاطئ ,ولو بتقدميه من البيت
تبق صحه وهنا ليك ولا سرتك وفائده عظيمه ,وما اطيب هذا الطعام
عشان كده في المقال ده بنقدم احلي وصفتين بكل الحب ونتمني تعجبكم
بيتزا بالجمبري طعم البحر في عجينه
🥣 مكونات العجينة:
- كيلو دقيق
- وكيس لبن بودرة نيدو من فوق مشقوق
- وكوب زبادي طازجة هتعمل طعم وفروق
- اما الزيت هنضيف 4 ملاعق (لكل كوب ملعقه دقيق )
- وخميرة + وسكر + ورشة ملح هنعمل عجينه ونروق
- وندفي ماء عشان العجينة يبق قوامها ممشوق
🦐 الحشو:
- ربع كيلو جمبري مقشر ( نسويه لحد ما يبق مسلوق أو مشوح بزيت خفيف ما يكنش محروق)
- نقول فصين ثوم مفروم مش مشقوق
- ونعصر نصف ليمونه يا سلام علي الزوق
- كمون وفلفل اسود رشه علي الاكل من فوق
- فلفل ألوان و زيتون و بصل شرائح نخلط كله ونزين الموثوق
- اوعي تنسي صوص البيتزا (جاهز أو منزلي وانتي كلك ذوق)
- جبنة موزاريلا + بارميزان وانتي براحتك ده اختياري
🍳 طريقة التحضير:
-
العجينة:
- لبن البودرة والملح والسكر والخميرة مع الدقيق يتقلب .
- نضيف الزبادي والزيت وللعجن بالمياه ابدء أجلب.
- اعجن 10 دقائق وسيبها تختمر ساعة تقريبا احسب.
-
الجمبري:
- في احلا طاسة على النار: زيت زيتون و ثوم و رشة كمون و عصير ليمون.
- نشوح الجمبري دقيقة بس (علشان ميشدش كده أحسن).
-
التجميع:
- نفرد العجينة، نفرد الصوص.
- ونوزع الجمبري والبصل والفلفل والزيتون من فوق.
- وأرش الجبنة... والفرن على درجة 220 حرارة الفرن بتعمل فروق.
-
وقت التحمير:
ومن 10 الي 12 دقيقه
النتيجه تقولك انا طعم البحر في العجينه
لذيذه وكلها فايده وحلوة
🦞 بيتزا بالاستاكوزا – بيتزا الصفوة
المكونات:
للعجينة:
نفس عجينة الجمبري توأمين، مفيش تغيير.
الحشو:
- نصف كيلو استاكوزا مسلوقة ومفصصة (اللحم الداخلي)
- صوص أبيض جبنة موزاريلا وممكن صوص البيتزا عادي
- فص ثوم و زبدة و رشة فلفل أبيض
- رشة بابريكا (اختياري)
- أوراق جرجير للتقديم (فاخر أوي!)
الخطوات:
-
سلق الاستاكوزا:
- نغلي ماء وشويه ملح ولمون، نسلق الاستاكوزا 3 دقائق أو 4 ممكن.
- افكها واستخرج اللحم الأبيض.
-
تحمير بسيط:
- نحط الزبدة + الثوم + ورشة بابريكا واشوح اللحم دقيقة.
-
تجميع البيتزا:
- نفرد العجينة، وافرد الصوص.
- أرتب لحم الاستاكوزا + رش الجبنة شكلها مرصوص.
- ادخلها الفرن 10–12 دقيقة دي أكله مخصوص.
-
التقديم الملكي:
- انتي صاحبه احلا زوق
- يبقى بعد ما تطلع من الفرن، تزينيها بورق الجرجير ورشة زيت زيتون من فوق.
الختام:
بيتز الاستكوزا تحفه ايديك ومش للاكل بس دي للتصوير للمزاج في البيت أو علي البحر , وليله حلوه فخمه من الاخر تسر
لو دخلتي بيها عزومه الكل هيكسب .وانتي هتكوني الكل في الكل واه لوحد علي العزومه مر
ينبهر بصنع ايديك وللطبق ينجر
الف صحه وهنا علي الابدان يمر
No comments:
Post a Comment